• Gratis verzending v.a. 20,-
  • Vóór 23:30 = morgen in huis
Binnenkort zijn hier producten beschikbaar. Vraag het ons...

Hydrofiele doeken

Hydrofiele doeken

Hydrofiele doeken

Swaddles en hydrofiele doeken zijn waarschijnlijk begrippen waar je voor je zwangerschap nog nooit van had gehoord. Toch is een hydrofiele doek een enorm belangrijk onderdeel van de baby uitzet. Door het zachte katoen hebben de doeken een hoog absorptievermogen. Dit maakt dat de doeken ideaal zijn als spuugdoekjes na het voeden, om je kindje mee af te drogen en perfect te gebruiken als zonnescherm voor in de kinderwagen.

 

Hydrofiele doeken gebruiken

Hydrofiele doeken staan vrijwel op iedere baby uitzetlijst van nieuwe moeders. De doeken zijn onwijs handig in gebruik en lichtgewicht waardoor je ze altijd makkelijk mee kunt nemen. Bovendien zijn de doeken ontzettend multifunctioneel en onder andere te gebruiken als slabbetjes voor bij het eten en drinken, in de wieg of maxi cosi als hoeslaken, op de commode als bescherming van het aankleedkussen, een schone ondergrond als je kind onderweg verschoond moet worden, als bescherming tegen prikkels als de baby moeilijk in slaap komt door de omgeving en nog veel meer.

Na de aankoop kunnen de hydrofiele doekjes ruw aanvoelen. Daarom is het aan te raden om ze altijd voor het gebruikte wassen. Na het wassen van de hydrofiele doek worden ze zachter en de eerste keer krimpen ze een klein beetje. Hoe vaker de hydrofiele doeken gewassen worden hoe zachter ze worden.

 

Baby inbakeren

Inbakeren wordt vooral toegepast bij pasgeboren baby’s die prikkelbaar zijn, zoals huilbaby’s, baby’s die alleen een hazenslaapje doen of snel overprikkeld zijn. Inbakeren kan helpen om het kindje beter en rustiger te laten slapen. Omdat je baby nog geen goede controle heeft over de arm- en beenbewegingen kan hij of zij zichzelf met bewegingen flink wakker houden. Een ingebakerde baby voelt zich geborgen en kan geen grote bewegingen meer maken, hierdoor valt de baby makkelijker in slaap en kan hij of zij lekker doorslapen.

Doordat de hydrofiele doeken warmte doorlatend zijn, zijn ze extra geschikt om je kind mee in te bakeren.

Echter is het inbakeren niet geschikt voor alle kinderen. Daarom is het altijd verstandig om eerst deskundig advies te vragen wanneer je van plan bent om je kind in te gaan bakeren.

 

Hydrofiele doek als luier

Een hydrofiele doek is ook prima als luier te gebruiken. Hydrofiele doeken zijn makkelijk mee te nemen zijn, veel absorberen, zijn snel droog en gaan lang mee. Daarnaast zorgen de dunne, zachte doeken ervoor dat de babyhuid niet gaat irriteren. Wanneer je besluit om een hydrofiele luier te gebruiken is het belangrijk dat je dit doet in combinatie met een overbroekje (met een waterdicht laagje, die wel ademend is).

 

Service van Schattige Babykleertjes

Bij Schattige Babykleertjes vinden wij service enorm belangrijk. Bestel jij jouw hydrofiele doeken voor 18:30 dan zorgen wij ervoor dat jij jouw bestelling de volgende dag in huis hebt. Betalingen kunnen worden gedaan met verschillende betaalmethodes. Wij bieden de mogelijkheid om te betalen met onder andere Creditcard, Paypal en iDeal. Wanneer het orderbedrag boven de €20,- is wordt jouw bestelling gratis verzonden.

Heb je vragen over hydrofiele doeken? Neem dan gerust contact op met één van onze medewerkers. Voor informatie over bestellingen kun je altijd kijken bij veelgestelde vragen of onze algemene voorwaarden.

Jouw winkelwagen