• Gratis verzending v.a. 20,-
  • Vóór 23:30 = morgen in huis
Binnenkort zijn hier producten beschikbaar. Vraag het ons...

Tips voor het wassen van uw babykleertjes

  • 30 juli 2013
  • Barbara de Jong - Hellemink
  • 1 reactiesTip 1: speciaal wasmiddel

De huid van pasgeboren baby's is vaak erg kwetsbaar. Sommige baby's kunnen daarnaast ook allergisch zijn voor bepaalde wasmiddelen. Om huidirritatie te voorkomen kunt u het beste kiezen voor een wasmiddel dat speciaal is ontwikkeld voor baby's. Een dergelijk wasmiddel heeft een neutrale PH-waarde en is dermatologisch getest. Daardoor weet u zeker dat het niet schadelijk is voor het huidje van uw baby. 
Tip: wij adviseren te wassen met Neutral, zonder parfum en kleurstoffen en dermatologisch getest. 


Tip 2: geen wasverzachter

Een wasverzachter ruikt lekker fris en maakt de was zacht. Maar gebruik voor uw babykleertjes in ieder geval de eerste maanden toch maar liever geen wasverzachter. Een wasverzachter bevat namelijk vaak geur- en kleurstoffen, die irritatie van het huidje van uw baby zou kunnen opwekken. Even mee wachten dus, tot uw baby wat ouder is.

Tip 3: heet wassen

Door het vaak intensieve gebruik en de vuile kleding die in een wasmachine gewassen wordt, is een wasmachine vaak onhygiënischer dan u zich zal realiseren. Het is daarom belangrijk dat uw wasmachine bij het wassen van uw babykleertjes goed schoon is. Daarom raden wij aan om de machine af en toe op 90 graden te laten draaien, zonder wasgoed.

Uw babykleertjes kunt u het beste op 60 graden wassen om de meeste bacterieën te doden. Er zijn wasmachine met een speciaal programma voor het wassen van babykleding. Steeds meer wasmachines zijn voorzien van een dergelijk programma, of bieden de mogelijkheid om zelf een geschikt programma samen te stellen. Maar u kunt natuurlijk ook gewoon wassen op een normaal wasprogramma op 60 graden.

Tip 4: strijken

Om er na het wassen voor te zorgen dat alle bacteriën in de kleding gedood worden, kunt u alle kleertjes na het wassen het beste zo heet mogelijk strijken. Bijkomend voordeel is dat de kleertjes daarmee natuurlijk netjes in de kledingkast kunnen worden opgeborgen voor de volgende keer dat u uw kindje er mooi mee aankleedt.

Tip 5: niet in de droger

Hang babykleertjes het liefst op aan het wasrek. De droger zorgt er te vaak voor dat uw schattige, kleine babykleertjes krimpen. En dat zou toch zonde zijn!

Tip 6: Dirkje babykleding

Het Nederlandse Dirkje Babywear is een kwalitatief hoogstaand merk dat niet krimpt of verkleurt in de was. Bovendien zijn hun kleertjes supermooi met een eigen stijl: mooie stofjes, patroontjes, rouches. Schattig én stoer tegelijk! 

Bij www.schattigebabykleertjes.nl is Dirkje babykleding extra voordelig geprijsd. De kleertjes worden gratis aan u verzonden vanaf €99 anders voor slechts €2,95 (NL). En u kunt achteraf betalen met een digitale acceptgiro via Afterpay.

Heeft u aanvullende tips of opmerkingen over dit onderwerp of artikel, dan stelen wij uw reactie hieronder op prijs!

1 reacties

Loes - 30 juli 2013
Dit zijn hele handige tips; zo ga ik het ook doen.

Reactie plaatsen

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.