• Gratis verzending v.a. 30,-
Binnenkort zijn hier producten beschikbaar. Vraag het ons...

Havaianas

Havaianas betekent Hawaiïaans in het Portugees. Het eerste paar Havainas was al in 1962 geproduceerd en was toentertijd gemaakt van het stro van de rijstplant. Het ontwerp van de Havaianas slippers was gebaseerd op een traditionele Japanse sandaal, de Zori. 

De geschiedenis van Havaianas

Sinds de jaren 60' groeide de populariteit van Havainas, door een productiefout werd een deel van de slippers in het groen geleverd. Deze slippers verkochten zo goed, dat de makers de slippers in verschillende andere kleuren uitbrachten. De Hippies in de jaren 70' waren gek op het minimalistische ontwerp van de Havaianas teenslippers. In Brazilië werden er miljoenen paren van deze slippers verkocht, waardoor Havaianas op de lijst kwam van belangrijkste Braziliaanse producten.

Al snel probeerden andere merken Havaianas te kopiëren, maar tot op de dag van vandaag heeft niemand de populariteit van Havaianas weten te evenaren.

Havaianas voor kinderen 

Havaianas teenslippers voor kinderen zijn hartstikke leuk, makkelijk en ze kunnen tegen een stootje. Ideaal voor jouw zoon of dochter. Bovendien kan je deze combineren met je eigen Havaianas. Hoe leuk is het om matchende slippers te dragen op het strand. Wij hebben een flinke collectie Havaianas in kleine maten die wij elk voorjaar aanvullen voor de komende zomermaanden.

 

Kijk ook bij Ipanema voor nog meer slippers en sandalen. 

Jouw winkelwagen