• Besteld vóór 23:59 is morgen in huis*
Binnenkort zijn hier producten beschikbaar. Vraag het ons...

Wanneer moet je babykleding wassen?

  • 26 juli 2022
  • 0 reacties
Je zou denken dat het antwoord op “Wanneer moet je babykleding wassen?” heel simpel is, namelijk als het vuil is. Zo simpel is het in de praktijk niet. Een babyhuid is namelijk heel gevoelig en wassen doe je om meer redenen dan alleen om de vlekken eruit te krijgen. Ook nieuwe baby kleren moet je wassen. Bij het wassen van babykleding is de temperatuur en het wasmiddel ook belangrijker dan bij het wassen van de kleding die volwassenen dragen. Als specialist in babykleding gaan we graag dieper op dit onderwerp in en geven we antwoord op de vraag “Wanneer moet je babykleding wassen?” Lees verder of neem gerust contact op.

Moet je babykleding eerst wassen

Laten we met de eerste vraag beginnen “Moet je babykleding eerst wassen?” We kunnen ons voorstellen dat je de kleding direct bij je kleintje aan wilt doen zodra je mooie babykleding van Schattige Babykleertjes ontvangt. Ook veel volwassenen trekken nieuwe kleding direct aan, soms zelfs al in het pashokje. Dit kun je beter niet doen! Kleding bevat vanuit de fabriek namelijk veel bacteriën en chemicaliën. Waarom moet je nieuwe babykleertjes wassen? Hoewel het schoon lijkt, is dit het meestal niet. Was nieuwe kleding dus voor gebruik en doe de kleding daarna pas bij je kleintje aan.

Hoe ver van tevoren moet je babykleertjes wassen?

Als de zwangerschap ver gevorderd is, ben je vaak al een tijdje bezig met het verzamelen schattige babykleertjes. Maar hoe ver van tevoren moet je nieuwe babykleertjes wassen? Een tip die je tegenkomt is om de babykleren te wassen in de 36ste of 37ste week van de zwangerschap. Een vrouw kan dan namelijk al gaan bevallen. Het is dan geen overbodige luxe om babykleding schoon in de kast te hebben liggen. Na het wassen van de babykleding laat je de kleding goed drogen en leg je het in een stofvrije, gesloten kast. Zo blijft het beter schoon.

Babykleding wassen met wasmiddel

Een baby heeft een gevoelige huid, daarom is het extra belangrijk om de kleding goed schoon te houden. De vraag “Wanneer moet je babykleding wassen?” is net zo belangrijk als “Waarmee moet je babykleding wassen?” Gebruik een natuurlijk wasmiddel met zo min mogelijk chemische stoffen. Kies een wasmiddel zonder parfum. Gebruik ook geen wasverzachter aangezien hier stoffen van in de kleding achter kunnen blijven. Stel het gebruik van een wasverzachter voor babykleding zo lang mogelijk uit of kies voor een speciale wasverzachter of voor babykleertjes. Gebruik je zelf graag Robijn? Je kunt dan de babykleertjes wassen met Robijn Zwitsal, dit wasmiddel is speciaal geproduceerd voor babykleding. Babykleertjes wassen met azijn wordt ook vaak aangeraden.

Babykleertjes wassen met azijn

Waarom zou je babykleertjes wassen met azijn? Je leest deze tip wel eens, en het is een goed advies om te proberen. Door een klein scheutje azijn (witte azijn en geen schoonmaakazijn) in het bakje voor de wasverzachter te doen, zal het wasmiddel beter uit de kleding spoelen. Achtergebleven wasmiddel kan irriteren en hiermee voorkom je dit. 

Strijken na baby kleding wassen

Het wordt aangeraden om babykleding te strijken na het wassen. Door met een hete temperatuur te strijken kun je achtergebleven bacteriën doden. Strijk babykleding binnenste buiten om de stof en print mooi te houden. Zie je op tegen het werk en vraag je je af “Tot wanneer babykleding strijken?” De eerste weken wordt dit vaak aangeraden, je zou na een aantal maanden kunnen proberen of wassen zonder te strijken ook voldoende is. Overleg er eventueel met de verloskundige over en houd de huid van je baby goed in de gaten als je van wasmethode veranderd bent.

Hoeveel graden voor de eerste baby was?

Indien het wasvoorschrift het toelaat, kun je babykleding het beste op 60 graden wassen. Dat prints en stoffen na verloop van tijd minder mooi worden door het hete wassen en strijken, is minder belangrijk dan je kindje beschermen tegen bacteriën. Was rompertjes, shirtjes en broekjes zeker na spugen of na een lekkende luier direct op een heet wasprogramma. Dit is ook meteen de reden waarom veel mensen minimaal zes rompertjes, broekjes en shirtjes kopen. Soms moet je wel twee keer per dag schone kleding aantrekken bij je baby.

Hoe vaak moet je babykleding wassen?

Je hebt nu al een beter beeld over het antwoord op “Wanneer moet je babykleding wassen?”, maar hoe vaak moet je de kleding van een baby wassen? Was het simpelweg zodra het vies is geworden. Veel ouders trekken dagelijks schone kleding aan bij hun baby en trekken een broekje hooguit een tweede dag nog aan. Naarmate je kindje ouder wordt, zul je de kinderkleding wellicht minder vaak hoeven te verschonen, maar zeker in de eerste weken kan het beter te vaak dan te weinig.

Hoe kun je babykleding het beste wassen?

Babykleding kun je het best wassen met natuurlijke wasmiddelen. Gebruik dan ook natuurlijke wasmiddelen die speciaal voor babykleding bedoeld zijn. Was de kleding op 60 graden of zo heet als het wasvoorschrift toelaat. Gebruik geen wasverzachter maar eerder een scheutje azijn (geen schoonmaakazijn) om restanten van wasmiddel beter uit te spoelen. Strijk de kleding na het drogen om achtergebleven bacteriën te doden. Heb jij zelf tips die je hier niet tussen ziet staan? We horen het graag van je. Geef gerust jouw slimme tips en tricks aan ons door.

Heb je hier ook aan gedacht?

Je kunt nu als de beste babykleertjes gaan wassen, maar er is nog een paar tips waar niet iedereen aan denkt. Was het beddengoed, het boxkleed en de hoes van de Maxi-Cosi, het fietsstoeltje en ook de autostoel regelmatig. Was ook de knuffels af en toe, vaak kan dit op 30 graden, maar dit geldt niet voor alle knuffels. Probeer het dus voorzichtig en doe het eventueel in een handwas. Was de babykleding liever wat heter en vaker en let er minder op hoe mooi de stof blijft. Je kindje zal er vaak snel uitgroeien, de kleding lang mooi houden is daardoor minder van belang.

Neem contact op bij vragen

Zeker als kersverse ouder kun je nog niet alles weten. Dat begrijpen wij als specialist maar al te goed. Daarom willen we je op het hart drukken dat je altijd en voor alle vragen gerust contact met ons op mag nemen!

Wanneer babykleertjes wassen?

Reactie plaatsen

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Weekend actie: GRATIS VERZENDING op alle orders! winkelplezier! Verbergen