• Gratis verzending v.a. 60,-
Binnenkort zijn hier producten beschikbaar. Vraag het ons...

Welke stof is wel en niet goed in babykleding?

  • 22 juli 2022
  • 0 reacties

Wil je babykleding kopen en vraag je je af welke stof is wel en niet goed in babykleding? Hoe mooi babykleding ook is, de stof is heel belangrijk. Als specialist in babykleding vertellen wij hier graag meer over. We doen dit aan de hand van gezondheid, comfort en hygiëne. Daarnaast zullen we verschillende soorten stoffen en soorten babykleding toelichten. Wil je jouw vragen liever met een medewerker bespreken? Neem dan gerust contact met onze specialisten op. Door onze jarenlange ervaring en door ons grote assortiment van baby kleding van topmerken hebben we altijd een goede oplossing.

Welke stof is geschikt voor babykleding?

Voor babykleding zijn natuurlijke stoffen het beste. Het wordt aangenomen dat natuurlijke stoffen over het algemeen beter voor de gezondheid zijn dan kunstmatige stoffen als polyester. Natuurlijke stoffen zijn stoffen als katoen, wol en badstof. Waarom wordt er weinig polyester babykleding gemaakt? De huid van baby’s is dunner en daarmee gevoeliger. Natuurlijke stoffen zullen de huid minder snel irriteren. Het uitkiezen van babykleding kan daardoor wel een uitdaging zijn. Doordat katoen bijvoorbeeld veel minder rekt dan een synthetische stof als polyester, moet je goed letten op de pasvorm en het comfort, katoen rekt immers minder goed mee.

Comfortabele katoenen babykleding kopen

Katoen is een veel gebruikte stof voor babykleding. Met name ondergoed, rompertjes, sokjes en shirtjes zijn hier vaak van gemaakt. Zoals eerder gezegd rekt katoen minder dan synthetische stoffen of wol. Het is daarom extra belangrijk katoenen babykleding in de juiste maat te kopen. Als je baby tussen twee maten inzit, kun je in de meeste gevallen beter voor een iets ruimere maat kiezen. Zo knelt de kleding niet en zit de kleding luchtig. Voor bovenkleding zoals een jasje, zie je dat fabrikanten van babykleding vaker synthetische stoffen gebruiken.

Welke stof kriebelt niet?

Comfort vanwege een goede pasvorm is voor kleding belangrijk, maar hoe de stof op de huid voelt is net zo belangrijk. Katoen kriebelt eigenlijk nooit. Polyester babykleding kan gaan irriteren, afhankelijk van hoe de huid erop reageert. Wol staat bij veel mensen om bekend het feit dat het kriebelt, maar toch is dit lang niet altijd het geval. Wol is een fantastische stof die warmte goed reguleert en ademend is. Ook bij het dragen van wol op de huid is het niet per definitie zo dat het kriebelt. Je zou het gewoon moeten proberen om te ontdekken hoe het voor jouw baby bevalt. Met name in de winter kan wollen babykleding voor aangename warmte zorgen. Lees vooral verder voordat je wollen babykleding koopt.

Babykleding wassen

Hygiëne is voor iedereen belangrijk, maar baby’s en kindjes hebben nu eenmaal vaker een ongelukje dan volwassenen. Het is erg handig als de babykleding op 60 graden gewassen kan worden zodat de kleding goed schoongemaakt kan worden. Een nadeel van wol is dat het zal krimpen wanneer je het te heet wast. Ook dit is een reden waarom er vaak voor katoen gekozen wordt voor kleding die op de huid gedragen wordt of voor kleding die snel vuil wordt. Katoen kan heet gewassen worden. Veel mensen bestellen minimaal zes of zeven rompertjes, shirtjes, broekjes en sokjes. Daarbij kopen ze van mutsjes, jasjes en andere bovenkleding vaak twee stuks of bijvoorbeeld één jasje en een warm vestje. Zo ligt er ook wanneer de babykleding in de was zit altijd wel een setje in de kast.

Is polyester slecht voor je gezondheid?

Je weet nu al veel meer over “Welke stof is wel en niet goed in babykleding?”, maar er is nog meer te leren. Polyester wordt door veel mensen gezien als een ongezonde stof, wat niet gek is want het is een kunststof die bij mensen met een gevoelige huid tot huidirritatie kan leiden. Is polyester slecht voor je huid? Niet altijd, want zeer veel mensen dragen het en ervaren geen problemen. Vaak wordt polyester gemengd met een stof als katoen. Hoewel katoen bekend staat als een gezonde stof is het ook goed om bij katoenen babykleding kopen goed op te letten.

Duurzame, natuurlijke babykleding kopen

Welke stof is wel en niet goed in babykleding? Het antwoord is helaas niet zo simpel als: polyester is slecht en katoen is goed. Katoen wordt namelijk geverfd, van een kleurrijke print voorzien en krijgt soms een behandeling om kreuken tegen te gaan. Het is bij babykleding kopen goed om te kiezen voor natuurlijke, duurzame kleding. Zeker voor de allerjongste kinderen hoeft kleding geen felle kleur of een grote print te hebben. Zoals je in ons assortiment kunt zien, hebben we babykleding van veel neutrale stoffen zonder prints. Bij kinderkleding voor oudere leeftijden komen de prints wel meer voor, maar men gaat er dan vanuit dat de periode achter de rug is waarin een kind het meest gevoelig is voor bepaalde stoffen.

Babykleding goed wassen voor gebruik

De stof van babykleding kiezen is niet het enige wat belangrijk is om chemicaliën zoveel mogelijk buiten de deur te houden. De babykleding goed wassen voor gebruik is net zo belangrijk. Waarom zou je nieuwe kleding eerst wassen? De kleding wordt gemaakt in een fabriek en daarna gaat het door allerlei handen voordat het in de winkel ligt. Je kunt je voorstellen dat er best wat bacteriën aan nieuwe kleding kunnen zitten. Ook worden er bij het verschepen van babykleding soms chemicaliën gebruikt. Was babykleding dus voordat je het bij je kleintje aandoet, dit geldt overigens ook voor kleding die je voor jezelf koopt.

Waarom babykleding bij Schattige Babykleertjes?

Er zijn wetten omtrent babykleding. Dit zijn de Warenwet en de Europese Textiel Verordening (1007/2011/EU). Daarnaast is de REACH Verordening (1907/2006/EG) van toepassing. Bij Schattige Babykleertjes werken we alleen met betrouwbare merken en fabrikanten. Ga dus niet zelf via babykleding webshops die van buiten Nederland opereren bestellen, want je hebt dan minder zekerheid over de kwaliteit van de babykleding. Daarnaast kun je met ons altijd contact opnemen bij vragen. Denk aan “Welke stof is wel en niet goed in babykleding bij een gevoelige huid?”, “Welke stof is goed voor babykleding tegen zweten?” of “Welke stof voor winter kleding baby?” Deze vragen en meer bespreken onze specialisten graag met je.

Babykleding stof

Reactie plaatsen

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bekijk andere berichten