• Besteld vóór 23:59 is morgen in huis*
Binnenkort zijn hier producten beschikbaar. Vraag het ons...

Zomerjas voor jouw baby kopen? Hier moet je op letten.

  • 28 juni 2022
  • 0 reacties

Zomerjas baby kopen: waar moet je op letten?

Een zomerjas baby kopen: waar moet je op letten? Met de Nederlandse zomers kun je niet zonder zomerjasje voor je baby. De avonden zijn vaak koud en ook overdag kan een frisse wind het koud maken. Tijd om je kleintje dus lekker in te pakken in een fijne zomerjas. Bij Schattige Babykleertjes hebben we zomerjassen van allerlei merken en in maten vanaf 50/56 tot 134/164. Wat ons ieder jaar weer opvalt bij de collectie zomerjassen is dat ze er zijn van een bomberjack voor je baby tot een spijkerstof zomerjasje. We begrijpen daarom goed dat je als ouder soms niet goed weet wat nu een goede keus is. In dit artikel leggen wij als specialist in kinderkleding het graag uit.

Zomerjas voor de juiste temperatuur

De meeste ouders kopen meerdere zomerjasjes. Zoals in de inleiding beschreven is een spijkerjasje te koud voor koude dagen, maar een bomberjack voor baby's te warm. Je kunt één van de baby jasjes die je koopt als tussenjas gebruiken. Deze is dan voor de lente en herfstmaanden en de andere is voor de zomermaanden. Het kan wel zijn dat je kindje tegen de herfst uit het lente jasje gegroeid is. Kijk daarom ook altijd even bij onze aanbiedingen en meld je sowieso aan voor ons spaarsysteem. Van iedere bestelling ontvang je een percentage van het orderbedrag in je account. Zo spaar je lekker voor extra korting!

Hoe kleiner je kindje, hoe zachter de stof

Wat voor jasje Newborn? Onze tip bij een babyjasje kopen, is om te kiezen voor een lekker zachte stof. Als je baby bij het naar buiten gaan veel in de kinderwagen ligt, dan kun je in plaats van een jas ook voor een vestje kiezen. Een babyvestje is nog zachter, en kan net zo warm zijn. Uiteraard is een vestje minder goed opgewassen tegen de wind, dus hou daar wel rekening mee. Zowel bij jassen als vestjes zit er soms een capuchon aan, is dit nu wel of niet handig?

Babyjasje met of zonder capuchon kopen?

Een baby vestje of jasje kun je vaak beter zonder capuchon kopen. Zeker als je kindje nog klein is, dan verdwijnt zijn of haar hoofdje helemaal in die grote hoeveelheid stof. Een babymutsje kun je in het juiste formaat kopen. Bij Schattige Babykleertjes hebben we de verschillende kleding goed op elkaar afgestemd. Hierdoor kun je met de meeste van onze items heel erg leuke setjes maken. Het is dus niet alleen comfortabel maar ziet er ook nog eens heel leuk uit.

Peuter- en kleuter jas kopen: waarop letten?

Bij een jasje voor een baby is een zachte stof heel fijn. Voor grotere kinderen is een wat duurzame stof een aanrader. Zeker als ze veel op de grond spelen of buiten spelen. Zo blijft de kleding langer mooi. Uiteraard is spijkerstof bijzonder sterk, en maakt het daarbij minder uit als er wat slijtageplekken op komen. Sterker nog, je kunt nu al een babyjasje in jeansstof met een washing kopen! Voor peuters en kleuters kan een capuchon juist wel fijn zijn, zeker als ze veel buiten zijn en er ook nog een kans op een bui is. In deze leeftijd kies je een zomerjas voor een kind die past bij de activiteiten en het speelgedrag.

Zomerjassen kind

Wat voor jas baby zomer: de sluiting

Een zomerjas voor je baby kopen: waar moet je op letten? Kies de juiste sluiting. Je hebt keuze uit knopen of een rits. Als je kindje zijn of haar eigen jasje aan en uit doet, is een rits vaak de slimste keus. Zeker als je wilt dat je kindje lekker warm blijft. Knopen worden soms niet helemaal dicht gedaan en sluiten voor de wind minder goed af. Een rits is een stuk makkelijker en beter winddicht.

Zomerjas baby kopen: maat bepalen

Kindjes groeien als kool, en het liefst wil je wel dat je kindje lang in de jas kan lopen. De maat van kinderkleding staat voor de lengte. Je pakt daarbij doorgaans de maat die boven de lengte van je kindje zit. Dus stel jouw kindje is 65 cm lang, dan valt hij of zij tussen 62 en 68 in. Vaak is maat 68 dan de betere keus omdat je kindje dan in het jasje groeit. Wel is het goed om te weten dat pasvormen verschillen en dat jasjes groter of kleiner kunnen vallen. Indien het bij ons bekend is, zetten we het bij de producten. Wil je graag advies op maat? Neem dan gerust contact met ons op.

Is een bodywarmer voor een baby kopen een goed idee?

Jazeker, met een bodywarmer zal je kindje lekker warm blijven en toch voldoende bewegingsvrijheid hebben. Wel is het belangrijk wat hij of zij eronder draagt. Uiteraard lange mouwen, het liefst van een beetje dikkere, stevige stof. Mocht je kindje vallen dan valt de schade mee en mocht het wat kouder worden, dan zal de kleding vaak nog warm genoeg zijn.

Waterdichte stof ja of nee?

Voor baby’s is een waterdichte stof niet nodig, maar voor oudere kindjes die buiten spelen kan een waterafstotende stof wel zo fijn zijn. Belangrijker is wel dat een stof goed ademend is. Er zijn voldoende outdoor baby jassen te vinden die dit hebben. Als jouw peuter of kleuter graag in de regen loopt, dan is een baby regenjas kopen een slimme keus. Deze beginnen vanaf maat 92, dus dit is al wel wat meer voor de grotere kinderen. Maar nogmaals, helemaal nat regen zal weinig voorkomen en daarvoor biedt een outdoor jasje voor kinderen voldoende bescherming.

Waarom zomerjas baby kopen bij Schattige Babykleertjes?

Je hebt al gelezen over ons kortingssysteem waarbij je met iedere bestelling voor korting spaart. Waarom nog meer een zomerjas baby kopen bij Schattige Babykleertjes? Wij hebben zoals je misschien al gezien hebt een prachtig assortiment van veel topmerken babykleding. Onze kortingen maken de prijzen laag waardoor mooie babykleding, waaronder de baby zomerjas kopen voor iedereen binnen bereik is. Op al onze kleding hebben we snelle verzending en een soepel retourbeleid. En tot slot hebben we een vriendelijke klantenservice die zeker al je vragen over babykleren kan beantwoorden. Ervaar het zelf, bestel vandaag nog online of neem gerust contact met ons op.

Reactie plaatsen

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

← Keer terug naar de backoffice    Weekend actie: GRATIS VERZENDING op alle orders! winkelplezier! Verbergen